Akupunktur, fertilitet og barnløshed. Zoneterapi til gravide og baby.
     
 

zoneterapi &

akupunktur | LONESIMONSEN

 
     
   
 

ZONETERAPI & AKUPUNKTUR
i forbindelse med
BARNLØSHED, GRAVIDITET & KOLIK

VIDEO MED LONE SIMONSEN  
ARTIKLER AF LONE SIMONSEN  
LÆS HVAD ANDRE SIGER
OM LONE SIMONSEN
SHORT ENGLISH VERSION
GODE LINKS
KONTAKT & PRISER
 
 
 

 

 

 

ARTIKLER AF LONE SIMONSEN

© Alle tekster på min side er ophavsrets-beskyttede.

Akupunktur og zoneterapi som behandling ved barnløshed .

Få gavn af akupunktur og zoneterapi i din graviditet.

Akupunktur ved kvalme og opkastning.

Zoneterapi-behandling af spædbørn.

 

Akupunktur og zoneterapi som behandling ved barnlØshed .

En graviditet kan, for nogle par, være svært at opnå og ufrivillig barnløshed kan være en belastende tilstand at være i. Akupunktur og zoneterapi stimulerer din fertilitet og virker fint sammen med fertilitetsbehandling, både inseminering og IVF og naturligvis også, hvis I prøver selv. Akupunktur og zoneterapi giver ro i kroppen og da mange kvinder føler sig stressede i tiden hvor fertilitetsbehandlingen foregår, er behandling med akupunktur og zoneterapi en pause og et rum at gå ind i for at opleve ro. Flere studier viser, at det gavner evnen og chancen for graviditet når en kvinde får akupunktur i forbindelse med hormonbehandling.

Når du kommer i behandling med akupunktur og zoneterapi hos mig, skal vi først danne et overblik over, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. Derfor skriver jeg ned hvordan du har det, hvorfor du er barnløs og er i fertilitetsbehandling.  

Som udgangspunkt følger jeg din cyklus og støtter op om den fertilitetsbehandling du måtte være i. Er du i tvivl om hvornår du skal starte i behandling med akupunktur og zoneterapi, så ring til mig.

 Hvis du ønsker akupunktur og zoneterapi i starten af din graviditet for kvalme, væske i kroppen eller senere for eventuelle bækkensmerter og modning til fødsel, så noterer jeg også de ubalancer du måtte have, for at kunne give dig en grundig behandling.

Mange har brug for hjælp til at blive gravid, men du må ikke glemme, at langt de flest bliver gravide af sig selv uden de store problemer, og hvorfor skulle du ikke høre til den gruppe, så længe andet ikke er konstateret. Jeg har haft mange klienter, både kvinder og mænd, der kommer til akupunktur og zoneterapi, for at fokusere på sundhed før undfangelse og graviditet, selvom der ikke er nogen umiddelbare problemer.

Når man gerne vil være gravid er det altid en god idé at kigge på sin generelle sundhedstilstand. Det gælder både for kvinder og mænd. Hver især leverer vi jo en halvdel af det der skal blive til et sundt og raskt barn. Når kvinden er blevet gravid er det naturligvis hende der er fokus på, hende der bærer barnet, skal føde det, og senere amme det.

Ved forsøg (tyske og danske) der er lavet med akupunktur i forbindelse med fertilitetsbehandling, har man givet alle kvinderne den samme behandling, altså stukket nåle i de samme punkter. Det er for at kunne sammenligne resultaterne, men når du vælger at gå i behandling hos en akupunktør, er det vigtigt at du får en individuel behandling. Din behandling skal altid tilrettelæges ud fra den situation du er i. Vi har alle forskellige ubalancer i kroppen, og det er i forhold til dem, at hver enkelt kvinde skal behandles. Det vil altså sige, at det for nogle kvinder vil være fint at starte med behandling mens de f. eks er i nedregulering. Mens det for andre, med en anden baggrund er bedst at starte før de begynder i hormonbehandling, for at rette op på nogle specifikke ubalancer.

Hvis du har fået konstateret pco, er der mulighed for at øge dine muligheder for at blive gravid ved både at behandle dig med akupunktur, og ved at du kigger på din kost. En kost der giver dig et stabilt blodsukker er med til at regulere din egen hormonbalance, og kombineret er det gode værktøjer til at stabilisere dit hormonsystem. Jeg anbefaler dig gerne bøger der kan hjælpe dig.

 

fÅ gavn af akupunktur OG ZONETERAPI i din graviditet.

De mest almindelige graviditetsgener kan du få behandlet eller lindret hos en akupunktør eller zoneterapeut. Det kan dog ikke siges kraftigt nok, at hvis du er det mindste i tvivl om det du mærker er normalt, SKAL du kontakte din jordemoder eller læge. Det er meget vigtigt at du ikke overhører signaler fra din krop og din baby, der kræver medicinsk behandling. Når man som behandler tager gravide i behandling skal man heller ikke tøve med at sende sin klient til tjek hos jordemoder eller egen læge.

Lige fra starten af din graviditet kan du modtage behandling. Personligt behandler jeg helst kun for kvalme i den allertidligste del af svangerskabet. En del kvinder føler sig ekstra sårbare i den periode og det er vigtigt at der ikke bliver sat for meget (energi)i gang på det tidspunkt. Efter ca. 8. uge kan der stadig behandles for kvalme og opkastninger, men nu også for bækkensmerter, hovedpine, øm lænd, ischias smerter, væskeansamlinger og hvad der ellers måtte være af gener.

Behandlingerne med zoneterapi og akupunktur virker forebyggende og afslappende, hvilket både vil være til gavn for dig og dit barn. Zoneterapiens afspændende og energigivende virkning vil give dig en oplevelse af større ro, og et bedre velbefindende gennem hele graviditeten.

 

AKUPUNKTUR VED Kvalme og opkastning.

En akupunktør eller zoneterapeut bør skelne mellem om du kaster op eller ej, og om dine opkastninger er voldsomme, altså næsten eksplosive. Der er også forskel på om du er varm eller kold, føler dig apatisk eller hurtigt bliver irritabel. Det er pejlemærker til hvilken form for ubalance der ligger til grund for din kvalme og opkastning. Nogle kvinder har pauser i kvalmen hvor det er muligt at få noget at spise, det skal du sørge for at få, og er du hårdt medtaget af opkastninger er det næsten ligegyldigt hvad du kommer indenbords, bare du kan holde på det. Men prøv så vidt muligt at få det der nærer dig mest. Altså rigtig mad, de fleste kan godt lide frugt, så får du også en del væske. Kvalmen opstår når energien i kroppen er svækket eller stagneret. Noget af det der kan få energi til at stagnere er vrede, bekymringer og stress.

Jeg har behandlet mange med kvalme og opkastninger, og de fleste med succes, men dem der har været sværest at behandle har været dem med massive stagnationer i deres energisystem. Kvinder der har deadlines på opgaver i forbindelse med uddannelse, stor følelsesmæssig stress over f.eks. alvorlig sygdom hos nærmeste familie eller et job hvor der virkelig er run på. Hvis du hører til denne kategori af kvinder så prøv, hvis det er muligt, at skrue ned for din selvopofrelse og fortæl din omverden hvordan du har det, og at du som en følge deraf ikke kan påtage dig de samme mængder opgaver.

Der er kvinder med kvalme der har glæde af at spise mandler, de kan lægge en dæmper på syren der kommer op i spiserøret. Det samme kan tørre rå havregryn. Tag en spiseskefuld og tyg tyg tyg, til sidst er det helt flydende og danner en hinde i mavesækken der dæmper mavesyren. For selve kvalmen er der nogen der har glæde af sure æbler, jeg spiste selv en mindre kasse om ugen i starten af min graviditet. Andre vil gerne have ingefær, det er som regel de kvinder der er kolde og trætte. Det er billigst at købe frisk rod, og så rive lidt på den fine side af rivejernet ned i lidt vand og drikke det. Der findes også et homøopatisk middel der hedder Nux Vomica, der vil kunne dæmpe din kvalme. I søsportskredse bruger man "seaband", et armbånd med en lille kugle på der skal placeres på indersiden af håndleddet mod kvalme og søsyge. Det placeres der hvor der hvor en akupunktør ville sætte en nål mod kvalme.

 

Zoneterapi-behandling af spÆdbØrn.

Din baby behøver ikke have kolik for at det kan få zoneterapi. En del børn falder ikke ind under betegnelsen kolikbørn selvom de skriger, er utilfredse eller bare møwler. En baby kan hjælpes igennem startvanskelighederne ved at få lidt zoneterapi, og forældrene kan få gode råd med på vejen.

Nogle spædbørn er født med et "umodent" tarmsystem. Når barnet begynder at spise, skal hele fordøjelses-systemet til at fungere. Der går noget tid inden tarmbakterier og fordøjelsessafter fungerer som de skal. Der dannes luft når et tarmsystem der ikke er fuldt udviklet skal fordøje modermælken, og fordøjelsen bliver dermed ufuldstændig. Det er tit det, der gør at barnet har ondt i maven, og har skrigeture.

Det lille barn behandles blidt med zoneterapi, gerne mens det ammes. Hvis barnet har, eller har haft gulsot, kan det være medvirkende til at barnet ikke fordøjer sin mad tilstrækkeligt. En ufuldstændig fordøjelse danner luft der spænder i tarmene, og giver presserefleks.

Langt de fleste spædbørn kan godt lide at få zoneterapi, og reaktionen på det er som oftest træthed. Men der er også tilfælde hvor barnet reagerer under behandlingen, eller efter, med uro, en ekstra kraftig skrigetur eller hyppige afføringer. Det er barnets fordøjelsessystem der arbejder, og det går over igen, hvorefter det i langt de fleste tilfælde går fremad. Som forældre skal man iagttage hvad der sker med barnet, og der er 3 områder hvor der skal observeres. Varigheden af barnets grådanfald. Hvor højt op i det røde felt kommer barnet, og hvor let barnet er at trøste. Vi kan jo ikke spørge barnet, så de 3 ting er de bedste pejlemærker. De fleste børn får 2 eller 3 behandlinger, og herefter er de fleste kommet sig så meget at man kan sige at de reaktioner der er, er hvad man kan forvente hos et lille barn. Man må jo heller ikke glemme at gråd og møwlen er en kommunikationsform. Barnet fortæller hvordan det har det, helt ligesom vi andre gør. Ligesom hos voksne, er der også nogle børn der er bedre til at give udtryk for alle deres indtryk end andre. Barnet oplever verden for første gang, nye kropsfunktioner, nye lyde, og det er jo egentlig ikke underligt, at der så er noget at fortælle om.

Selve zoneterapien til spædbørn er en behandling af føddernes zoner, og det er hovedsagelig fordøjelsessystemet, ryg og nakke, nervesystem og luftvejene der behandles. Men hver enkelt zoneterapeut vil finde sin måde at gøre tingene på, nogle kombinerer også med at trykke på akupunkturpunkter med fingrene. Der er også forskel på hvor lang tid der gives. Hvis det er et robust barn kan jeg godt give en zoneterapi behandling der varer op til ca. 45 min. Er barnet ikke så robust, for tidligt født eller på anden vis skrøbeligt, korter jeg tiden af, og tilbyder at bruge noget af tiden på moderen. Du og dit spædbarn vil være så tæt forbundet, at den ro der indfinder sig hos dig ved behandlingen, vil smitte til dit barn.

I skal være opmærksomme på at jeres barn vender hovedet, og hviler frivilligt til begge sider. Nakken og ryggen kan få en hård medfart under en fødsel, også når det foregår ved kejsersnit. Hvis der er skævheder er det en god ide at opsøge en kiropraktiker eller en kraniosakral-terapeut. Det er vigtigt at få rettet op på skævhederne, for det handler ikke kun om at det ikke er pænt med et skævt hoved. Alle ryggens muskler er under indflydelse af hvordan nakken bruges, og skævheder kan give "ekko" i hele kroppens bevægelsesmønster. Det kan bl.a. medføre at det er svært at sidde stille i skolen og besværliggør koncentrationen og indlæringen.

Der er også børn der sluger luft ved amningen, men det er sjældent den der giver problemer med luft i tarmene, den luft der sluges ved amningen bøvses op igen. Hvis dit barn har problemer med dette, kan du folde dynen lidt ind under barnet når du putter det. Fold dynen lidt ind under venstre side, så dit barn "tilter" lidt til højre. Luften i mavesækken vil så stige mod luftrøret, og ikke forstyrre fordøjelsen så meget. Nogle børn presser meget når de skal af med deres afføring, men har svært ved at presse ned af. Her kan zoneterapi på tarmsystemets zoner på fødderne hjælpe med at få dem til at spænde af i den nederste del tarmen.

I vil sikkert som nybagte forældre til et uroligt barn opleve at alle har et eller flere gode råd, og ikke mindst holdninger til hvad I skal gøre. Det kan være rigtig svært at sortere i. Jeg har også mine gode råd og holdninger som jeg gerne vil dele med jer, men først og fremmest skal I huske på, at I er dem der kender jeres barn bedst, og at det I gør skal føles godt og rigtigt helt ind i kroppen.

Tidligere, og man møder det endnu, var der en udbredt holdning om at børn skulle lære at ligge alene, skulle lære at blive selvstændige, ikke skulle være for meget på arm, ikke være forkælet. Gudskelov har vi bevæget os i en anden retning, og alene det at der er flere og flere der bærer deres børn i forskellige former for babyslynger, er i mine øjne et udtryk for respekt for barnets behov.

Vi er født som sociale væsener, kig på vores nærmeste slægtninge, menneskeaberne, her ligger man sammen og sover, sidder på og hos hinanden og nusser. At tvinge et lille barn til at ligge alene, kan kun skabe utryghed hvis barnet ikke er parat, og utryghed bliver man ikke selvstændig af, tværtimod. Vi er den eneste dyreart der smider vores unger ud af reden. Det jeg her taler om er små børn, altså nyfødte og op til et lille års tid. Når de bliver lidt større kan det være svært for alle at få ro om natten hvis der ligger et barn på tværs i sengen. Men giver jeres barn udtryk for at have brug for tæt kontakt i perioder, så opfyld behovet, det giver tryghed, og mod på at udforske livet. Der er også børn der sover bedst i deres egen seng fra starten, måske inden for rækkevidde af en arm, så der kan gives en sut uden at man skal op. Men kig på barnets behov, hvis det er parat til at ligge alene er det fint, hvis ikke, så over til jer og ligge i arm.

Am dit barn i det omfang du vurderer der er brug for det. Børn kan godt vokse lidt i ryk, og det kræver lidt mere mad, altså kortere intervaller mellem amningerne. Har du samtidig et barn med et lidt umodent tarmsystem, stiller det jo nogle krav til det lille fordøjelsessystem, at der skal så meget mad igennem. Sørg for at din egen kost er mild og nærende. Tænk også på at alt hvad der stimulerer dig, sukker, kaffe og hvidt mel, også kan stimulere dit barns system når du ammer. Det er bare ikke så hensigtsmæssigt når man er en lille én, og det kan ofte forstyrre fordøjelsen. Igen er det meget individuelt hvordan det enkelte barn reagerer overfor den kost moderen indtager. Generelt er det chokolade, jordbær, citrus frugt, løg, store mængder komælk og stærke krydderier der advares imod, men prøv dig frem. Det nytter ikke at du ender med kun at spise rå havregryn, sørg for at få en varieret men mild kost. Mild er her ment som mad der ikke giver dig luft i maven, er veltilberedt og varm. Gerne ovnbagte retter, supper og grød.

 

 

 

©Copyright 2003 - 2019. Tekst og billeder på denne hjemmeside må hverken i direkte kopi eller i ændret form gøres tilgængelig for trediepart til kommerciel brug, uden forudgående skriftlig tillladelse.